Det sydlige tjekkiet

Givi forhandler et sted i Tjekkiet  Forladt bygning i Tjekkiet Togbane Indpakket Versys Farvel til Zimmer Frei Velux reklame

Aftenen forinden havde jeg været på nettet og fundet en masse adresser på forhandlere af Kawasaki udstyr da jeg tænkte det kunne være herligt at få sat nogle tasker på siden af motorcyklen til tjekkiske priser. Så den store KAWATOUR begyndte. Og eftersom GPS’en og jeg (en garmin) ikke har samme logik fandt jeg kun en på vejen. De kunne desværre ikke hjælpe mig men fandt en forhandler i en lille by. Den kodede jeg ind på GPSen og så gik det ellers hastigt frem mod byen. Det var en lille forhandler af Givi udstyr men ikke værksted. Men de kunne hurtigt se at hvis den handel skulle i hus så måtte de hellere selv sætte den på. Så det gik de så igang med. Så jeg fik tasker, rammer og montering for 4300 danske kr. Ikke dumt synes jeg. Der er bare lidt langt hvis lortet går i stykker. Hele handlen skete uden vi overhovedet kunne samme sprog.

Da jeg tog afsted fra Givi forhandleren havde jeg valgt en lille by der lå i den rigtige retning i forhold til Italien og Østrig som var mit mål. For at gøre det lidt sjovt og se nogle små veje havde jeg på min GPS valgt at slå motorveje fra samt at den skal vælge den korteste vej og ikke den hurtigste. Jeg var åbenbart også kommet til at indkode at hovedveje skulle undgåes, så jeg fik virkelig set nogle små veje. Med flere huller end astfalt. Det opdagede jeg da jeg synes det var lidt underligt at den hellere ville sende mig ind over en markvej frem for den her fine vej jeg rent faktisk kørte på.
Jeg har set utrolig mange gamle forladte kæmpe bygninger i det sydlige Tjekkiet. Jeg kan ikke lade være med at tænke på hvilken historie der ligger bag huset er opgivet og hvilket liv der har været før.
Kort før jeg nåede den by jeg havde set som mål mødte jeg familien Zimmer Frei. Den gamle dame i huset kunne ca 5 tyske ord. Da jeg spurgte om prisen skrev hun langsomt 1   6  0 og der tænkte jeg straks at 1600 var for galt, selv om det var tjekkiske. Men da hun stoppede der sagde jeg pænt jatak. Jeg kørte ind til byen og handlede og hun varmede min frysepizza op og sørgede for jeg fik et par sutsko på.
Den ældre herre i huset pakkede også pænt motorcykelen ind da det begyndte at regne. i løbet af aftenen. At den så fik mere hønse hømhøm over sig end godt var, det er lige meget. Tanken var god, og den regn der kom dagen efter fik MERE end sørger for at motorcykel blev ren. De fik minste sidste 200 kroner som tak for god service. Fattigdommen i den del af landet har gjort et stort indtryk på mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *