Prag, Tjekkiet

Så er de foerste dage gaaet. Og jeg har allerede faaet en masse fede og nogle faa knap saa fede oplevelser.

Emil i sin usynlighedsdragtDet startede torsdag eftermiddag med at pakke det hele og tage en proevetur med alt udstyret. Det forloeb som det skulle og jeg kunne bare vente paa at det blev fredag morgen. Efter en chockstart hvor motorcyklen gik ud hver eneste gang jeg satte den i gear var jeg lidt i panik. Jeg fattede ikke hvorfor helved den nu begyndte paa det. Det var heldigvis fordi jeg havde glemt at tage min stoettefod op. Det viser hvor meget jeg var kommet ud af den daglige rutine.

Jeg startede med at koare forbi til min far for at faa lidt morgenmad og så ellers koere mod Gedser til faergen. Det forgik på motorvejen med fuld hammer. Vejret var super godt, men jeg synes sgu det var koldt om fingrene. Men ikke saa koldt som det ville blive dagen efter.

Motorcykel på færgen Faergeturen gik hurtigt selv om det var en time og 45 minutter. Der er var en masse der skulle huskes og der var ikke plads i oppakningen til andet end at koebe 2 ½l vand og en pakke Maoam (der jo er fyldt med frugt og derfor sundt)
Derefter med fuldhammer ned ad den tyske autobahn. Ikke vildt sjovt, men tiden gik utrolig hurtigt. Der er en masse tid til at taenke.
Naar man koere paa motorcykel er det vigtigt alt ens udstyr sidder helt perfekt. En snor der hopper loes og slaar mod ens ben kan foerst fixes ved naeste stop. Saa jeg er meget omhyggelig med alt ustyret og toejet sidder som det skal og specielt oerepropperne sidder godt. Jo daarligere de sidder jo mere larmer det, og jo langsommere kommer jeg automatisk til at koere. Men 125 på autobahnen var en god hastighed og jeg har ikke haft problemer med at tage de lange straek.

SpreeDa klokken blev syv og jeg var i benzin panik koerte jeg fra til den by i omraadet med det sjoveste navn. Det blev Lübben. Her koerte jeg rundt en lille halv time og fik via deres turistinformation booket et lille hotel til 35 euro. Ikke daarligt, men senere viste det sig at mine tysk evner der ellers er blevet brugt 8 år på i skolen, fik byttet om på de to tal. Saa var prisen pludselig en anden. Den maatte jeg aede. Men det var god morgenmad og soede folk der betjente og det var nogle alletiders danseprogrammer de tyske kanaler viste. Billedet viser Spree tror jeg der loeber gennem byen. Deres by skriver meget og stolt og deres hovedattraktioner der skal lokke folk til byen. Deres mange plejehjem… Saa er vi paa landet.

Cykelløb i Lübben

Der startede et amatoer cykelloeb naeste morgen saa der var jeg ude og sende dem afsted. Hyggeligt med lidt liv i en by der ellers virker lidt doed.

Vejret var rigtig godt og ligesae var humoeret. Det skulle desvaerre hurtigt vise sig at vende. For efter en times koersel begyndte det at pisse ned, og der gik kort tid faar mine handsker var gennembloedt og jeg ikke kunne maerke mine fingre. Det proevede jeg flere gange om dagen, og jeg til sidst opgav jeg at faa varme i dem.

Som man maaske kan se paa billedet til hoejre saa sidder der en handske nede ved motoren og er ved at blive varmet lidt op. Det var en losning der gav ca 30 sek med lidt mindre kolde fingre da jeg begyndte at koere igen.

Og derefter begyndte van(d)videt. Jeg ankom til Prag ved en to tiden vil jeg tro i oesende regnvejr. Der var naesten ingen sigtbarhed pga regn. Der var spejlglat pga de mange veje der er lavet af brosten, og flere veje udmaerker sig ved at have flere huller end der er asfalt. Og folk der har vaeret i Prag en sommerdag elsker at koere med de Trams (sporvogne) og folk der har vaeret i prag paa MC hader dem fordi de er helt vildt umulige at koere paa. Laeg saa dertil regn og en gennembloedt Emil der er sur og traet af det hele. Men Prags trafik var utroligt overbaerende. Selv da jeg tog den igennem en park med stier og barnevogne, fordi jeg var saa skide sur at jeg ikke gad vende gik det fint.

Og saa skal det lige siges at de gik ret godt efter et par timers koersel. Jeg fik fuldkommen styr paa udskridningerne der kom når man koerte over de her spor og glatte brosten. FDMs koertekniske kursus har laert mig en del allerede om koersel i glat foere samt grus.

Men jeg tror min usynlighedsdragt har hjulpet meget. Usynlighedsdragten er min gule vest jeg tager paa, og det er en usynlighedsdragt fordi alt andet end jeg bliver usynligt for folk omkring mig ikke ser andet end mig. Men jeg bliver set og det er vigtigt.

Kirke i regnvejrEfter to timer i helved hvor jeg ledte efter to hoteller jeg havde faaet adressen paa fandt jeg heldigvis et rigtig hyggeligt sted. Jeg har faaet et 7 mands vaerelse med karbad, dog er det saa smaat at jeg ikke rigtig kan vaere der og vandt er helt gult, men proeves det skulle det. Men nu skal jeg aabenbart skifte vaerelse fordi der kommer syv andre imorgen der gerne vil have et sted at sove ogsaa. Jeg proever at snige med uden om receptionen og se hvad der sker. Men 3 vaerelser og bad og eget koekken er nu ikke at gaa af vejen for. Denne kirke laa i naerheden af hvor jeg bor, ikke langt fra centrum men til den halve pris og jeg foeler mig ret sikker naar min motorcykel staar paa gaden.

Versysen i regnvejr Paa det her billed kan ses alt det jeg har med. Det er hele min opakning i en taske der sidder paa tanken og er lige til at lyne af hvorefter den fungere som en lille rygsaek. Jeg maerker ikke den er der naar jeg sidder paa cyklen saa det er perfekt. Man kan ogsaa lige se min GPS der soerger for jeg kommer frem, selv om jeg ogsaa har et almindeligt kort. Men det er mest for at faa overblik.
Nu har jeg oplevet Prag i et par dage og saa snart jeg faar lagt de billeder paa nettet skriver jeg mere om det! Humoeret er hoejt igen. Imorgen tager jeg syd paa, maaske med overnatning i det sydlige tjekkiet hvor det er billigere end oestrig, men nu skal jeg ned til de varme lande. Der er lovet regn imorgen saa det skal nok bliver sjovt, samtidig er der en masse morgentrafik jeg lige skal igennem. Saa jeg sover nok laenge imorgen.

Det er muligt at klikke paa billederne for at se dem i stort format.

6 kommentarer til “Prag, Tjekkiet”

 1. Oo, det lyder sgu nice… Bare det var mig. 🙂

  Håber du får en fortsat fed tur.

  – Jesper

 2. Hey Emil…

  Super med en blog så jeg kan følge lidt med i din tur og dine erfaringer…

  Kan du ikke tjekke om man kan få en orange kørevest? den passer bedre til min Versys…

  God vind, vi ses…

  /Thomas

 3. Hej Emil! Pas nu på det forfærdelige regnvejr! det går ikke du ender i 2 stykker og bliver solgt til cirkus. Glæder mig til at høre mere fra dig, pas på dig selv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *